sunnuntai 6. lokakuuta 2013

"EI MENNY NIINKUIN STRÖMSÖSSÄ"-OMENAPIIRAAT

Ei tarvitse varmasti avata asiaa yhtään sen enempää kun puhutaan Ei menny niinkuin Strömsössä-omenapiirakasta. Pieleenhän se meni.

Viime viikonloppuna meillä oli mahtava suunnitelma tehdä piirakkaa, juoda skumppaa kyytipoikana ja nauttia. Skumppa meni hyvin alas, mutta omenapiirakan ulkonäkö hämmensi. Ajatuksena ihanan söpöt kuppikakkukokoiset omenapiirakat näyttivät pikemminkin omituisilta sienipiirakoilta.

Minkään ruoan nautinto ei nojaudu yksin sen makuun, sillä ulkonäkö ja tuoksu ovat myös oleellisia osia kokonaisnautinnossa. Tämän vuoksi omenapiirakalta maistuva mutta sienipiirakalta näyttävä tuote herättää enemmän hämmennystä kuin nautintoa.

Tästä huolimatta, itse piirakan maku oli sopiva ja kuppikakkukoossa mikä tahansa on söpöä. Suosittelen kuitenkin lämpimästi pohtimaan piirakan visuaalista puolta enemmän kuin mitä me teimme.





Kuppikakkukokoiset omenapiiraat (12 kpl)
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte:

  • 1 iso omena
  • kanelia
  • 250 g ranskankermaa
  • 1 muna
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.

Lisää kuivat aineet seoksena. Jaa taikina 12 kuppikakkuvuokaan.

Täyte: Kuutio omena pieniksi kuutioiksi ja marinoi se kanelilla. (Kuutioinnin suhteen voit miettiä jotain muutakin vaihtoehtoa, sillä kuutiot taisivat olla osasyy sieni-hämmennykseen). Lisää omenat taikinan päälle.

Sekoita ranskankerma (voi käyttää myös tuorejuustoa), muna ja sokerit. Kaada seos omenien päälle.

Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti