Ei tarvitse varmasti avata asiaa yhtään sen enempää kun
puhutaan Ei menny niinkuin Strömsössä-omenapiirakasta. Pieleenhän se meni.
Viime viikonloppuna meillä oli mahtava suunnitelma tehdä
piirakkaa, juoda skumppaa kyytipoikana ja nauttia. Skumppa meni hyvin alas,
mutta omenapiirakan ulkonäkö hämmensi. Ajatuksena ihanan söpöt
kuppikakkukokoiset omenapiirakat näyttivät pikemminkin omituisilta
sienipiirakoilta.
Minkään ruoan nautinto ei nojaudu yksin sen makuun, sillä
ulkonäkö ja tuoksu ovat myös oleellisia osia kokonaisnautinnossa. Tämän vuoksi
omenapiirakalta maistuva mutta sienipiirakalta näyttävä tuote herättää enemmän
hämmennystä kuin nautintoa.
Tästä huolimatta, itse piirakan maku oli sopiva ja
kuppikakkukoossa mikä tahansa on söpöä. Suosittelen kuitenkin lämpimästi pohtimaan piirakan visuaalista puolta enemmän kuin mitä me teimme.
Kuppikakkukokoiset omenapiiraat (12 kpl)
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 1 iso omena
- kanelia
- 250 g ranskankermaa
- 1 muna
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Lämmitä voi
huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.
Lisää kuivat aineet seoksena. Jaa taikina 12
kuppikakkuvuokaan.
Täyte: Kuutio omena pieniksi kuutioiksi ja marinoi se
kanelilla. (Kuutioinnin suhteen voit miettiä jotain muutakin vaihtoehtoa, sillä
kuutiot taisivat olla osasyy sieni-hämmennykseen). Lisää omenat taikinan
päälle.
Sekoita ranskankerma (voi käyttää myös tuorejuustoa), muna
ja sokerit. Kaada seos omenien päälle.
Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti