lauantai 12. lokakuuta 2013

MARINOIDUT PAPRIKAT

Kollegani ovat todenneet pari kertaa Kosovossa oloni aikana, että alan saada balkanilaisia piirteitä, "you're getting more Balkan!". Olen ottanut sen kohteliaisuutena. Nyt on aika ryhtyä balkanilaisemmaksi keittiön puolella. 

Resepti on yksinkertainen ja suurimmalle osalle lukijoista ennestään tuttu. Itse sain ohjeen kosovolaiselta ystävältäni, ja nimenomaan näillä ohjeilla tehdyt (ystäväni äidin) valmistamat paprikat suorastaan sulivat suussa.  

Vaihe 1. Osta paprikoita - vihreitä, punaisia, keltaisia. Pese paprikat ja aseta ne uunipellille. Paprikat saavat kypsyä uunissa noin 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.




Vaihe 2. Kuori paprikat. Aseta paprikat syvään kulhoon yhdessä valkosipulinkynsien kanssa, ja lisää päälle reippaasti oliiviöljyä. Maun mukaan voit lisätä myös mustapippuria ja suolaa.



Vaihe 3. Marinoi paprikoita jääkaapissa muutama päivä.


Vaihe 4. Nauti! Oheen sopivat hyvin juusto (esim. kosovolainen vuohenjuusto), leipä, ja kotonatehty viini tai rakija. Päädy siihen lopputulemaan, että parhaat asiat ja ruoat ovat aina hyvin yksinkertaisia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti