keskiviikko 16. lokakuuta 2013

K: MISSÄ SHOPPAILLA SUOMALAISTA KOKKAILUA VARTEN? V: SKOPJESSA

Ystävä kävi reissussa ja raportoi kotiinpalattuaan löydöstään: Skopjessa on ostoskeskus, mistä saa ruisjauhoja, mallasta (tosin nesteenä purkissa, mutta tämä testataan jatkossa), merileväkuoria, Aasia-kastikkeita ja tahinia. Onni on ruokakauppa hyvällä valikoimalla ja ystävä, joka siitä vinkkaa.

Rakas Pristinassa tai muualla lähistöllä oleileva lukijamme. Jos halajat Suomi-herkkuja, osoitteesi on Skopjen Vero-market (Skopje Gradski Trgovinski Centr, kellarikerros). Jos autossasi on tilaa, ota yhteyttä Akateemiseen Karjalanpiirakkaseuraan - hyppäämme mieluusti kyytiin Pristinasta! Saman kauppakeskuksen 2. kerroksessa on myös luomu-kauppa, tosin melko hintava semmoinen. Luomu-liikkeessä oli myös luomuruisjauhoja (500g/0,80eur).

Kosovossa (tai lähiseudulla) on siis melkein mitä vain, mitä suomalainen kaipaa. Sen sijaan suomalaisen tulee varautua siihen, ettei mitään löydä kovin helpolla ja etsimiseen täytyy käyttää aikaa. Kaikki informaatio kulkee suusta suuhun -menetelmällä, oli kyse sitten uuden hyvän ravintolan sijainnista, ostoksista tai matkanteosta. Tehokkuusajatteluun oppinut suomalainen saa siis oppia muun maailman tavoille, puhumaan small talkkia, keskustelemaan, kyselemään ja utelemaan. Yhteenkään tiedonmuruun ei saa luottaa suoriltakäsin, vaan lähteitä tulee vertailla ja hakea varmistusta useammalta taholta.

Mutta nyt siis jaamme onneamme eteenpäin - ruisjauhojen, maltaan ja aasialaisten tuotteiden osalta osoite on Vero-market, Skopje gradski trgovinski centr, kellarikerros! Suurkiitos matkailevalle ystävälle, jolle myönnettäköön Akateemisen Karjalanpiirakkaseuran kunniamerkki seuraavana itsenäisyyspäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti