lauantai 28. syyskuuta 2013

YLEISPOHJOISMAINEN ILTA PRISTINASSA

Vaikka suomalainen nauttiikin elosta Kosovossa ja kosovolaisesta keittiöstä, joskus sitä kaipaa jotain kotoista. Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että ruokapuolella koti-ikävää taltuttavat etenkin ruisleipä ja salmiakki.

Pristinassa mikä tahansa pohjoismainen saattaa tuntua kotoisalta. Niinpä kokoonnuimme tällä viikolla ystävien kanssa yhteen ja nautimme illasta kynttilänvalon, suomalaisen musiikin (Olavi Virta: Hopeinen kuu!) ja ruotsalaisen salmiakin ja poropateen merkeissä. Hetki suomalaisten, ruotsalaisten ja tanskalaisten herkkujen kanssa antaa voimia - jonka jälkeen balkanilaiset burekit ja kebapit maistuvat taas.


..ruotsalaista poropateeta ja kynttilänvaloa.


Salmiakkia saa Pristinastakin, mutta kotoa kannetut
karkit nyt vaan sattuvat maistumaan paremmilta.


Ruoka- ja kokkausaiheiseen blogiin kuuluu olennaisesti reseptien laittaminen jakoon.
Tässä kyseisen illan menu, ja siihen tarvittavat raaka-aineet:

1    lentolippu Pristina-Kööpenhamina-Pristina

1    äkta svenska renpaté (prk)
1    Stryhn's grovhakket leverpostej
2    pss Haribon salmiakkia
1    Fazerin suklaalevy

tarjoiluun:
0,5 Pristinasta ostettu saksalainen ruisleipä
1    patonki
1   manchego
3 päärynää
kurkkua, tomaattia

muita hedelmiä ja virvokkeita oman maun mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti