Vaikka suomalainen nauttiikin elosta Kosovossa ja kosovolaisesta keittiöstä, joskus sitä kaipaa jotain kotoista. Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että ruokapuolella koti-ikävää taltuttavat etenkin ruisleipä ja salmiakki.
1 äkta svenska renpaté (prk)
Pristinassa mikä tahansa pohjoismainen saattaa tuntua kotoisalta. Niinpä kokoonnuimme tällä viikolla ystävien kanssa yhteen ja nautimme illasta kynttilänvalon, suomalaisen musiikin (Olavi Virta: Hopeinen kuu!) ja ruotsalaisen salmiakin ja poropateen merkeissä. Hetki suomalaisten, ruotsalaisten ja tanskalaisten herkkujen kanssa
antaa voimia - jonka jälkeen balkanilaiset burekit ja kebapit maistuvat
taas.
..ruotsalaista poropateeta ja kynttilänvaloa.
Salmiakkia saa Pristinastakin, mutta kotoa kannetut
karkit nyt vaan sattuvat maistumaan paremmilta.
Ruoka- ja kokkausaiheiseen blogiin kuuluu olennaisesti reseptien laittaminen jakoon.
Tässä kyseisen illan menu, ja siihen tarvittavat raaka-aineet:
1 lentolippu Pristina-Kööpenhamina-Pristina
1 äkta svenska renpaté (prk)
1 Stryhn's grovhakket leverpostej
2 pss Haribon salmiakkia
1 Fazerin suklaalevy
tarjoiluun:
0,5 Pristinasta ostettu saksalainen ruisleipä
1 patonki
1 manchego
3 päärynää
kurkkua, tomaattia
muita hedelmiä ja virvokkeita oman maun mukaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti