keskiviikko 11. joulukuuta 2013

JOULUTORTUT JA PIPARIT

Nyt ollaan varmasti poliittisen epäkorrektiuden ytimessä, mutta Akateeminen Karjalanpiirakka ei natsitorttukohuista välitä! Me väännämme joulutorttumme rakkaudella, joulun sanomaa hurmostellen!

Tekeleiden poliittisuusaspeksi on kyllä huomioitu. Piparit on luonnollisesti tehty paikallista poliittista tilannetta myötäillen, leipoen siis monietnisiä äijänkäppäniä. Sukupuolisensitiivisyyteen ei päästy, sillä Kosovon piparimuottimarkkinoilla on perinteisten sydämien, peruspiparien ja tähtien lisäki vain äijämuotteja tarjolla. Tämä kertonee paljon myös paikallisesta yhteiskunnasta.

Ennen kuin säntäilee mitään, kannattaa ottaa vaikka vähän punkku-punaviiniä
ja syödä kyytipojaksi suklaata!
JOULUTORTUT (12 kpl)
  • 2 dl venhäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 125 g margariinia tai voita
  • 125 g maitorahkaa tai kermaviiliä
Täyte: luumusosetta
Voitelu: munaa

Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja rasva. Sekoita ne kädellä tai puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon rahka/kermaviili. Anna taikinan levätä kylmässä noin 30 min.

Kauli taikina ½ cm paksuiseksi levyksi. Ota torttumuotilla neliönmuotoisia paloja. Jos sinulla ei ole joulutorttumuottia, voit jakaa levyn useiksi neliöksi myös esim. veitsellä.

Käännä muotista muodostuneet sakarat neliön keskustaan. Voitele tortut munalla. Lisää lopuksi luumusose.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Ei mitään natsitorttuja!
PIPARIT (50 kpl)
  • ¾ dl siirappia
  • 1 dl sokeria
  • 125 g margariinia
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 muna
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
Mene ensin Suomeen ja tuo mukanasi inkiväärijauhetta ja neilikkaa.

Kun tulet takaisin mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta ne puuhaarukalla sekoittaen.

Vatkaa kiehautettu seos haaleaksi ja lisää sitten muna.

Lisää sooda ja jauhot. Nämä kannattaa sekoittaa yhteen ennen seokseen lisäämistä.

Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin. Odota vuorokausi.

Kauli seuraavana päivänä kovettunut taikina ohueksi levyksi. Käytä muotteja tai tee omaa mielikuvitustasi hyödyntäen jotain aivan villijä kuvioita!

Paista 200 asteessa uunin yläosassa noin 5 minuuttia.
Tontut työssään! Tässä valmistuu taikina.
Valmis!

1 kommentti:

  1. Tää kandee laittaa google translateen, kiinnostavaa historiatietoa albaaneista ja juutalaisista IIMS:n aikana: http://www.zeriamerikes.com/content/albanians-saving-jews-new-york-remembrance/1807374.html

    VastaaPoista